Корисні статті

 Шавліяimage113

Невеличкий, з неповторним ароматом, кущ – шавлія – відомий людству з давніх давен. Лікарські властивості цієї рослини знані у Греції та Римі, в Європі шавлію вважали «стражем всіх трав», а у Китаї до неї ставились як до однієї з наймагічніших рослин.

Антисептичні та антибактеріальні властивості шавлії роблять її незамінною у догляді за чутливою шкірою, яка потребує особливо м’якої турботи.Шавлія лікарська в народі перш за все вживається як ефективний протизапальний дезінфікуючий засіб.Зовнішнє застосування шавлії в косметичних засобах сприяє загоєнню пошкодень шкіри та висипань.Такі засоби заспокоюють шкіру ,знімають запалення.

Олія шавлії має легкий тонізуючий ефект, допомагає заспокоїти шкіру, зберігає її свіжість та молодість. Відвар шавлії рекомендують для підтримки здоров’я і краси жінкам після 30 – 35 років.

 

ПОДОРОЖНИК                                                                                                                                                             

plantain_grass_01Ніхто точно не може сказати, коли подорожник вперше відзначився у скрижалях здоров’я, але відомо, що ще фараони Стародавнього Єгипту використовували цю рослину у медицині, косметології та кулінарії. Сьогодні подорожник можна знайти майже у кожному куточці світу.

Вітаміни А, С, кальцій, магній, мідь, жирні олії та багато інших корисних речовин роблять подорожник універсальним інгредієнтом косметичних засобів.

Його сік додають до кремів для зрілої шкіри. Він, як потужний антисептик, застосовується для лікування вугрів , акне, а також для догляду за дуже чутливою шкірою.

Але найсильніше шанують подорожник за його загоюючі властивості. Він ніжно дезінфікує та зводить нанівець різноманітні шкірні захворювання і пошкодження: від легких тріщин та порізів до екзем та псоріазів.

20170712_152521ЯКА новинкиGFS4BPqDi8w